Erasmus/eTwinningprojecten

0

eTwinning School Label
Vorig schooljaar verdienden we het  eTwinning School Label!
We gebruiken eTwinning voor onze Erasmusprojecten. Maar ook met kleinere projecten zetten we de deuren van onze klas open.
Sint-Paulus... thuis in de wereld!
 
green.if.i.
"Best team ever with the goals and aspirations that will reach far beyond the current pandemic."
Dit Erasmusproject rond klimaatverandering heeft doelstellingen die sterk gerelateerd zijn aan de specifieke VN-doelstellingen voor Duurzame Ontwikkeling (SDG's).
Het is ontstaan uit de samenwerking met onze "Highway To Health" partnerscholen en wordt nog versterkt met een Zweedse school uit Stockholm!
 
Highway to Health
Dit Erasmusproject is een olympische reis door 5 landen om te sensibiliseren rond gezondheid. Verschillende sleutelcompetenties worden aan de hand van "good practices" verder ontwikkeld en geïmplementeerd.
Dit project is een samenwerking tussen Sint-Paulus en partnerscholen uit Manlleu (Spanje), Kassel (Duitsland), Snina (Slovakije) en Kalamata (Griekenland).
 
Walls and Bridges
Dit eTwinningproject rond moderne talen is een samenwerking tussen 2MTW3CLIL (Sint-Paulus) en 2nd Year ESO (INS Antoni Pous - Manlleu)
In dit project gebruiken we Frans en Engels om de barrière tussen het Catalaans en Nederlands te overbruggen. Of hoe talen ons kunnen verbinden...
 
#All Inc!
All Inc! bevordert inclusief onderwijs door leerlingen, leerkrachten (in opleiding) en de bredere schoolgemeenschap samen te brengen om LGBT+ -vriendelijke scholen te creëren.
All Inc! is actief in Belgie, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Nederland, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. 
In elk land werken een universiteit en middelbare school samen met leerlingen om een visie voor een LGBT+ -vriendelijke school, en ondersteunende ‘tools for schools’, te ontwikkelen.
Een virtuele ‘human library’ zal LGBT+ verhalen delen met de bredere schoolgemeenschap, en met jongeren in heel Europa.
Klik